Путин откри железопътния участък на Кримския мост

Първият пътнически влак от Санкт Петербург за Севастопол ще потегли днес

Свят
14:39 - 23 Декември 2019
1279
Путин откри железопътния участък на Кримския мост

Президентът на Русия Владимир Путин откри движението по железопътния участък на Кримския мост (Керченския мост), съобщават руски медии.

Държавният глава се отправи от град Керч към Таман с влак. По време на пътуването лидерът проведе кратък разговор с работници.

Първият пътнически влак от Санкт Петербург за Севастопол ще потегли днес, а утре от Москва за Симферопол. Разстоянието от Санкт Петербург до Севастопол е 2741 километра и ще бъде вземано за 43 часа и 25 минути.  Той ще пристигне в Севастопол в 09,25 часа на 25 декември.

Билетите за продажба са достъпни от 8 ноември, а в края на месеца беше съобщено, че почти всички са разпродадени.

Путин откри Керченския мост през миналата година.

Мостът е изграден със средства от федералния бюджет. Стойността на проекта е 228 милиарда рубли (3,7 милиарда долара). Кримският мост, свързващ Краснодар с кримския град Керч, е от две части - едната е за автомобили, а другата е за влакове.

Кримският мост е по-дълъг от моста "Вашку да Гама" и така се превръща в най-дългия в Европа. Мостът е с дължина 19 километра.

Украйна разкритикува проекта, тъй като ще окаже негативно влияние върху околната среда и по-големи кораби няма да могат да акостират на пристанища в Азовско море.