Путин с ключова реч по повод първата година от войната (ВИДЕО)

Западът започна войната, ние я спираме, твърди в абсурдно слово руският президент

Русия
11:26 - 21 Февруари 2023
6178
Путин с ключова реч по повод първата година от войната (ВИДЕО)

"Те отприщиха войната. Ние използваме сила, за да я спрем"

"Изпращам днешното си послание в момент на необратими промени в целия свят, на най-важните исторически събития, които определят бъдещето на хората", заяви в началото на речта си руският президент Владимир Путин пред Федералното събрание - форум от над 1000 души, в Москва.

"Стъпка по стъпка ще решаваме внимателно и последователно задачите, които стоят пред нас", подчерта той.

По думите му Донбас от 2014 г. вярва и очаква, че Русия ще се притече на помощ.

Преговорите за доставка на оръжия и противовъздушна отбрана, както отбеляза държавният глава, са били проведени още преди началото на НМП. Театърът на военните действия е бил овладян много преди първата стъпка на Москва.

"Те сякаш се гордеят и се наслаждават на предателството си, наричайки нормандския формат представление", каза Путин. Те си играят с живота на хората, играят с "белязани карти".

"Понятията чест, доверие, благоприличие не са за тях. Те са свикнали да плюят по целия свят. Оказа се, че по същия начин се отнасят и към народите на своите страни", отбеляза президентът.

"Те решиха да се скрият зад чадър", заяви Путин за западните страни, като припомни разполагането на система за противовъздушна отбрана.

"Никой не разполага с толкова много бази, колкото Америка - цялата планета е осеяна с тях", добави той.

Според руския държавен глава "насаждането на неолиберални, по същество тоталитарни ценности, е целта на западната политика".

Обръщенията на президента към Федералното събрание са предвидени в конституцията и на тях се очертава бъдещето на страната, припомня ТАСС.

За последно Путин говори пред събранието през април 2021 г. Според западни медии пък Путин имал три версии на словото си като едната предвиждала обявяването на още по-голяма мобилизация в Русия.

Словото му идва ден, след като американският президент Джо Байдън бе в столицата на Украйна Киев, за да обяви нова оръжейна помощ от САЩ в размер на 500 млн. долара и санкции срещу Русия. Пак в понеделник ЕС започна обсъждането на десетия си пакет санкции срещу Москва заради войната на Путин срещу Украйна.