Путин скромно: Не съм цар

Актуални новини
11:38 - 19 Март 2020
2854
Путин скромно: Не съм цар

Държавният глава на Русия Владимир Путин смята за преждевременен въпроса какъв ще бъде статутът му след края на президентския мандат през 2024 г. Отговорът ще зависи от желанието на хората в Русия, обясни той в интервю за проекта на ТАСС "20 въпроса към Владимир Путин", предаде агенцията.

"Не зная, ще видим. Има още четири години, сега нямам отговор - това ще зависи от нагласата на народа, от желанието на хората", каза Путин. Руският лидер призна, че елитите може да са нервирани заради неяснотата по въпроса за властта, което носи негативи, защото може да се дебалансират нещата.

Владимир Путин скромно не се съгласи с онези, които го наричат цар. Цар е онзи, който дава заповеди, а президентът работи всеки ден, обяснява той в интервюто.

По думите на Путин дори не му е хрумвало преди, че неговото управление може толкова да се проточи. В коментар за шегата на популярния в Русия хуморист Максим Галкин, че "Путин" не е фамилно име, а длъжност, той заяви: Човек, който няма нито една длъжност, може да се шегува, както си ще. И шегите му се търсят.