Путлеристи изрисуваха бутиците на "Шанел" с Хитлер

Модната марка отказва да обслужва руски граждани

Стил
13:42 - 07 Април 2022
2424
Путлеристи изрисуваха бутиците на "Шанел" с Хитлер

Витрините на бутиците на "Шанел" в Париж бяха облепени със стикери с образа на Хитлер. Предполага се, че акцията е свързана със забраната на френската модна къща стоките й да се продават на поданици на Руската федерация и размаханият по повода пръст от Мария Захарова.

По-рано се появи информация, че магазините на луксозната марка в Дубай отказват да продават дрехи и аксесоари на клиентите си, ако те не подпишат декларация, че не живеят на територията на Руската федерация. Купувачите също така се задължават да декларират, че няма да обличат артикулите на "Шанел" в Русия.

За това сигнализира млада рускиня, която се оплака в социалните мрежи, че за да си купи чанта на "Шанел" в ОАЕ била принудена да подпише документите.

Говорителят на МВнР на Руската федерация Мария Захарова коментира случката от Дубай, като припомни за връзката на Коко Шанел с нацистите на Третия Райх. Говори се, че създателката на прословутата модна къща е била любовница на немски разузнавач Ханс Гюнтер фон Динклаге. Мадам Шанел си е сътрудничила с германското правителство по време на Втората Световна война.

Шарлот Казираги се появи на кон за дефилето на марката на Седмицата на висшата мода в Париж Малко след изказването на Захарова, по магазините на Шанел бе разлепен образът на Хитлер.