"Атака" се скара на Каракачанов за издръжката на военните ни мисии

21 милиона лева щели да се дадат за издръжка на армейците ни зад граница

У нас
14:07 - 17 Януари 2020
1067
"Атака" се скара на Каракачанов за издръжката на военните ни мисии

"Атака" и ВМРО влязоха в нов, пореден скандал - този път по повод военните ни мисии. Депутатът и близък приятел на Волен Сидеров Павел Шопов отправи остро питане към военния министър Красимир Каракачанов за разходите за армейците ни зад граница. Оказва се, че близо 21 милиона лева ще бъдат похарчени от бюджета само за тази година за издръжката на военнослужещите ни в общо 8 мисии.  

"През последните 30 години България многократно участва във военни операции не за българския национален интерес, а с цел българските политици да се натегнат на господарите. През тези 30 години участвахме в
чужди войни”, възмути се от парламентарната трибуна Шопов. А от отговора на Каракачанов стана ясно, че общата численост на армейците ни зад граница е 210, като те са пръснати в Ирак, Афганистан, Косово, Босна и Херцеговина, Грузия, Средиземно море, Мали и Сомалия. 

След отчета Шопов го репликира, като му каза, че е важно народът да знае какъв е общият размер разходи за участието на България в "чужди войни" и обяви, че страната ни е изхарчила милиарди от старта на мисиите досега - в рамките на близо 3 десетилетия.