"Барби" е най-успешният филм в Северна Америка

Предстои да постави рекорд в света и за най-касов за 2023 г.

Топ
13:46 - 25 Август 2023
2499
"Барби" е най-успешният филм в Северна Америка

„Барби“ стана най-касовият филм на годината в Северна Америка. Комедията на Грета Геруиг отчете 575,4 млн. долара в боксофиса в САЩ, задминавайки досегашния първенец „Супер Марио Bros.: Филмът“, продал билети за 574 млн. долара, съобщава „Варайъти“.

В световния боксофис филмът с Марго Роби и Райън Гослинг отчита над 1,3 млрд. долара и се очаква скоро да победи „Супер Марио Bros“ и в световен мащаб, който засега е на върха с 1,35 млрд. долара.

Това са единствените два холивудски филма, задминали границата от 1 млрд. долара в световния боксофис тази година.

Премиерата на „Барби“ бе на 21 юли и веднага отчете най-добрия кинодебют за годината. В следващите четири седмици филмът запази инерцията си и в момента е второто най-касово заглавие в каталога на „Уорнър Брос“.

За момента рекордът се държи от „Хари Потър и даровете на смъртта – част 2“ (1,34 млрд.), но е възможно „Барби“ до подобри и това постижение.

Освен режисьор, Геруиг е и сценарист на филма в партньорство с партньора си Ноа Баумбах.

Блокбъстърът проследява историята на Барби (Марго Роби), чийто перфектен живот се разпада, когато краката ù и се изпъстрят с целулит, а ходилата ù стават плоски.

Куклата се отправя на мисия в реалния свят, за да преодолее проблемите в Барбиленд, но и да помогне на хората в истинския живот.

В актьорския състав са още Америка Ферера, Иса Рей, Уил Феръл, Кейт Маккинън, Майкъл Сера, Дуа Липа, Джон Сина и други.