"Братя" превърна Владо Михайлов в суперзвезда

Култура
23:55 - 07 Октомври 2020
57311
"Братя" превърна Владо Михайлов в суперзвезда

Къде го криха досега този талантлив и обаятелен артист? Много харизма и талант има този актьор! Жалко, че не сме го гледали в много български филми. Този човек за месец събра много фенове. Това са само част от коментарите по адрес на актьора и музикант Владимир Михайлов във фен групата на сериала "Братя" във фейсбук, видя Lupa.bg.

Китаристът и вокалист на групите Slng ("Сленг"), Rewind и Equinox има завидна кариера в киното, театъра и на музикалната сцена, а сега стана особено популярен в цяла България покрай ролята си на чаровния, но безскрупулен бизнесмен Денис Топал в крими сагата по Нова телевизия "Братя", където е екранен брат на Калин Врачански. 

Оказва се, че Холивуд открива таланта му далеч преди българските режисьори да го оценят и да му поверят главна роля в български филм. Актьорът се е снимал в над 70 чуждестранни филма, има участия и в родни кино продукции като "Възвишение", но едва в сериала "Братя" продуцентът и режисьорите му поверяват главна роля, чрез която се разкрива разностранният му актьорски потенциал. Затова и многобройните зрители на кримката с любопитство следят и сериала, и играта на Владо Михайлов.

Ролята на Владимир Михайлов като Денис Топал предизвика голямата симпатия на зрителите

От друга страна обаче плюс за него е, че образът му не е прекалено преекспониран в българското кино през последните десет години и сега това подсилва интереса на публиката. През това време обаче талантливият артист е по-познат с изявите си в хитови мюзикъли като "Зоро", "Исус Христос суперзвезда", "Фантомът на операта", "Мамма Миа", "Клетниците", където уверено и със страст влиза в главните роли.

Любопитното е, че рокаджията не е завършил актьорство майсторство или пък музикална академия, но играе и пее блестящо. Както самият той сподели в обширно интервю, което даде за Lupa.bg малко след старта на сериала, че е разбрал по трудния начин колко трудна и отговорна е актьорската професия и как трябва да имаш много сериозна подготовка и много сериозно отношение към нея. "Но пък в заниманията ми като актьор мога да стъпя на това, че съм завършил английска филология и съм се занимавал с доста текстове в Софийския университет. Всъщност това ми помогна да започна да снимам, което ми беше детска мечта", сподели Влади Михайлов пред Lupa.bg.

Отсега нататък обаче зрителите се надяват, че Владимир Михайлов ще бъде още по-търсен и от филмовите режисьори. А образът на героя му в "Братя" наистина е много интригуващ. Истинското име на героя му е Драгомир Донков, който обаче е смятан от семейството за загинал при нелеп инцидент в затвора, където попада, предаден от брат си Борис. И изведнъж след 15 години Драго възкръсва като украинския бизнесмен Денис Топал и обърква картите на всичките си близки и на любимата жена, която сега е омъжена за брат му.

"На пръв поглед Драго е привлекателен, умен, харизматичен и уверен мъж, който умее да прави силно впечатление. В миналото е бил силно емоционален и топъл човек, вярвал е искрено в любовта, но тежки събития го преобръщат и изваждат на показ тъмната му страна. Научава се да се справя с всичко. Систематично, търпеливо и хладнокръвно гони целите си", така описват героя на Владо Михайлов от екипа на "Братя".

"Зад фасадата на харизматичния чаровник се крие циничен и безскрупулен, отмъстителен и манипулативен човек, който предвижда действията на околните с няколко хода напред. Обича усещането за власт и я търси под всякаква форма. Доставя му удоволствие да покорява и жените, наслаждава се на моментите, когато ги притежава и подчинява. Безмилостен към чувствата на околните, той е обсебен от желанието да отмъсти за всичко, което е преживял", така характеризират сценаристите Драгомир Донков/Денис Топал. 

Преди да приеме самоличността на Денис Топал героят на Владо Михайлов - Драгомир Донков прекарва няколко години в затвора

Самият Владимир Михайлов харесва ролята си, оправдава лошите постъпки на героя си Денис Топал и смята, че има много причини да бъде и лош, и добър. "Исках Драго да е такъв – той да носи много любов, но да я заровил много дълбоко в себе си, но тя отвреме навреме да се проявява. За щастие сценаристите са се погрижили героите ни наистина да са пълнокръвни, да разбереш каква е драмата им и защо те толкова силно обичат и мразят и защо двамата братя воюват така жестоко - моят герой и героят на Калин Врачански. Много ми харесва, че двамата братя са и лоши, и добри – разменят си ролите. Така се случва, че те са тръгнали по коренно различни пътища и сега съдбата ги събира отново", каза актьорът пред Lupa.bg. 

Следвайки максимата, че изкуството изисква жертви, музикантът не веднъж е проявявал воля, характер и амбиция в името на киното. Правил го е и защото е професионалист и изпипва всеки детайл - налагало му се е за десетина дни да свали 10 килограма, за да влезе по подходящ начин в ролята си. Не е слагал залък само и само да бъде във форма и да излезе готов и с достойнство на снимачната площадка. 

Гост-солистът на Софийска опера като Сам в "Мамма Миа". Снимка: Светослав Николов

Владо Михайлов променя коренно визията си и заради ролята си на Денис Топал. Зрителите станаха свидетели как в първите серии на "Братя" героите се връщаха постоянно към миналото. От кадрите ставаше ясно, че 15 години преди настоящата история във филма, Драго е бил с дълга черна коса, а сега е съвсем различен и с къса прическа. Визионите са заснети през лятото, когато вокалистът на Slng все още развява буйни къдрици. И специално, за да влезе в образа на украинския бизнесмен чаровник, който сваля жените само с един поглед, Владо отрязва косата си и за изненада на приятели и фенове променя имиджа си. 

Остава загадка дали докато се е подстригвал певецът си е тананикал песента "Hair" от едноименния хитов мюзикъл "Коса", чийто фен е и самият той: "Hair, hair, hair, hair, hair, hair, hair/Flow it, show it/Long as God can grow it/My hair". 

Владимир Михайлов заедно с очарователната си съпруга Михаела Ненова, с която свирят заедно в Rewind

Във фейсбук Владимир Михайлов получава хиляди поздравления за екранното си превъплъщение както от колеги и партньори на сцената и на снимачната площадка, така и от многобройни приятели и стотици непознати. Солистът на Музикалния театър великолепната актриса Весела Делчева, с която двамата си партнират във ”Фантома на операта” и в ”Мамма миа”, споделя, че е възхитена от уникалния образ, който той прави.

"Владо, винаги си играел много разнообразни персонажи. Но за първи път те виждам в такъв образ като в "Братя" Супер впечатлен съм колко пластове разкриваш - на гадняр, на обичлив син, на страстен любовник", споделя публично познат на Фантома на операта.

"Има голяма харизма, невероятно излъчване. Веднага го харесах, много е добър", добавя и почитателка на актьора във фейсбук. "Влади е страхотен! Досега съм следяла единствено музикалната му кариера, явно има какво още да покаже", убедени са дамите, които са запознати с кариерата му.

С приятелите и колегите рокаджии от Slng

Феновете на сериала "Братя" са категорични, че Владимир Михайлов е точният човек за тази роля и тя много му пасва. "Аз не знаех, че е певец, обаче се изумих от актьорската игра. Много талантлив човек!", споделя фен. Повечето зрители са на мнение, че у певеца няма фалш, той е естествен на екрана, далеч е от клишетата и се вживява майсторски в образа по такъв начин, че зрителят да повярва на всяка дума и постъпка.

Киномани коментират, че за последните три десетилетия нито един български актьор не е ставал толкова популярен за толкова кратко време, както сега се случи с Владимир Михайлов. А заради таланта си и магнетичното излъчване печели още повече симпатии.

Големият пробив на Владимир Михайлов в българското кино е сравним с невероятния успех на Стефан Данаилов в сериала "На всеки километър", който се излъчва през 1969 г. и който отваря пътя на Ламбо към сърцата на хората. Тогава буквално за една нощ Стефан Данаилов се превръща и в секссимвол, и в звезда и хиляди фенове - жени и мъже го преследват, за да се докоснат до най-популярния и обичан актьор в България. Сега в ерата на новите технологии социалните мрежи дават възможност за много по-лесен контакт с любимите актьори, които веднага може да получат обратна връзка от зрителите.

Група Slng изрази своята гражданска позиция като подкрепи протестиращите срещу правителството и взе участие в големия митинг-концерт на Орлов мост на 27 септември

Мнозина вече сложиха на Владо Михайлов етикета "секссимвол", но неговата дарба, артистични способности и интелект далеч надхвърлят това популярно определение. За много почитатели на мюзикъла и на музиката изобщо певецът е звезда много преди участието си в сериала "Братя". Негови приятели са категорични, че той не страда от звездомания, присъща на някои личности от арт елита. Дори напротив подобно на царя на животните - Лъва, под чийто зодиакален знак е роден, на Владимир Михайлов са присъщи благородство и щедрост, характерни за широко скроените хора като него. Феновете му пък са щастливи, че винаги е усмихнат и сърдечен и не отказва селфи с тях.

А паралелно със сериала "Братя" отколешните почитатели на музиканта се надяват условията да позволят най-накрая да се състои дългоочакваната премиера в Пловдивската опера на прочутата рок опера "Исус Христос суперзвезда“, където суперзвездата Владо Михайлов ще играе Юда. И въпреки че в живота ролята на предател не му отива, зрителите очакват да видят умело изградения сложен образ на човека, предал Исус на фарисеите срещу 30 сребърника.

А иначе извън киното феновете на певеца и на музикалните банди, в които участва, може да забият заедно с тях в няколко столични клуба. Rewind ще свирят на 10 октомври вечерта в Club Terminal 1, а Slng - на 30 октомври в Swingin' Hall. Най-играният мюзикъл в света "Клетниците" пък се завръща на сцената на Софийска опера. На 30 и 31 октомври и на 1 ноември Владимир Михайлов ще се превъплъти в героя на Виктор Юго - Жан Валжан.