"Дисни" обмисля продължение на "Аладин"

Изпълнителят на ролята на Аладин в римейка - Мена Масуд, заяви, че е готов да се снима в игрална версия

Новини
10:00 - 14 Август 2019
7896
"Дисни" обмисля продължение на "Аладин"

Въпреки че не грабна критиката така, както оригиналната анимация от 1992 г., игралният римейк на "Аладин" на "Дисни" постигна сериозен финансов успех и от компанията вече обмислят възможността за заснемането на продължение, съобщи Контактмюзик.

"Аладин" (2019) с участието на Уил Смит, Мена Масуд и Наоми Скот реализира над 1 милиард долара в международния бокс-офис.

Въпреки че няма непосредствени планове за "Аладин 2", от "Дисни" вече разискват евентуалното осъществяване на проекта, разкрива продуцентът Дан Лин.

"Когато направихме филма, искахме да предложим най-доброто на публиката и да я оставим сама да ни подскаже дали иска още. Определено мога да кажа, че зрителите искат още - оказа се, че мнозина са гледали филма повече от веднъж. Получаваме писма от фенове, които споделят, че гледат "Аладин" отново и отново, и водят със себе си приятели и близки. Смятаме, че историята не е приключила", казва Лин.

Оригиналната анимация беше последвана от две продължения - "Аладин и завръщането на Джафар" (1994) и "Аладин и царят на разбойниците" (1996).

По думите на Дан Лин евентуалното продължение на "Аладин" няма просто да копира тези истории.

Изпълнителят на ролята на Аладин в римейка, Мена Масуд, преди сподели, че е "абсолютно" готов да се снима в игрална версия на "Завръщането на Джафар", припомня изданието.