"Еванесънс" се завръщат с грандиозен концерт

Култура
12:01 - 29 Април 2019
1890
"Еванесънс" се завръщат с грандиозен концерт

Две години след първата си поява пред българската публика, американската банда „Еванесънс“ се завръща у нас на 11 септември. Концертът им ще бъде в „Арена Армеец“. Новината съобщават организаторите на събитието „Keen Acts“.

Това ще бъде първият им самостоятелен концерт в България – през 2017-а бяха на фестивала „Hills of Rock“ в Пловдив, в програмата тогава бяха и „Guano Apes“ и подгряващите „Epica“. Тази година американската алтърнатив/метъл група ще представи на българска сцена големите си хитове в прочит за симфоничен оркестър – „Bring me to Life“, „My Immortal“, „Going Under“… Концертът е посветен на последния им албум „Synthesys“. Появил се през 2017-а след шестгодишна творческа пауза за групата, „Synthesys“ съдържа нови аранжименти на най-популярните песни на „Eванесънс“, създадени от композитора Дейвид Кембъл. Той комбинира акустичен и електронен звук, с виртуозни вокални и пиано изпълнения на вокалистката Ейми Лий. Албумът включва и две нови песни – пилотния сингъл „Imperfection“, както и „Hi-Lo“, в която солото е на цигуларката Линдзи Стърлинг.

„Eванесънс“ пристигат в оригиналния си състав: Ейми Лий (вокал, пиано), Тим Маккорд (бас китара), Уил Хънт (барабани), Трой Маклохорн (китара, беквокали), Джен Маджура (китара, беквокали).

Билетите за концерта тръгват в продажба на 30 април – и първите ще бъдат за фенклуба на групата. Останалите ще бъдат пуснати на 3 май. Цените са от 70 (правостоящи) до 90 лева (седящи). Най-големите феновете на групата в България ще имат възможност да купят ограничено количество „Meet & Greet“ пакети (40 броя), които освен достъп до концерта, включват посещение на саундчека и среща с групата. В продажба ще бъде пуснат и втори пакет (60 броя) пропуски с достъп само до концерта и саундчека.