"Хамас" убиха внучката на израелска легенда и двама баскетболисти на Апоел

Новини
16:52 - 11 Октомври 2023
3706
"Хамас" убиха внучката на израелска легенда и двама баскетболисти на Апоел

Едно от най-популярните лица в израелския футбол - Шломо Шарф, също понесе лична трагедия от безскрупулната атака на “Хамас” през уикенда. Местните медии разкриват, че сред убитите е и внучката му Мей Наим. Тялото й е било идентифицирано по-рано през деня във вторник.

Момичето е било сред хилядите хора на рейв фестивала в пустинята Негев в Южен Израел, когато атентаторите нападнаха.

Шломо Шарф е известен с дългогодишната си треньорска кариера. Той беше начело на националния тим на Израел в квалификациите за Мондиал 1994 - тогава в една група с България. Тогава воденият от него отбор срази Франция с 3:2 като гост, което позволи на селекцията на Димитър Пенев изобщо да има шансове в двубоя на “Парк де Пренс” на 17 ноември 1993 г.

В момента той работи като коментатор и анализатор на мачове по канал Sport 5.

Сред убитите от “Хамас” е и бившият израелски футболист Лиор Асулин.

Баскетболният клуб Апоел (Тел Авив) обяви смъртта на двама играчи от младежката академия.

"С неописуема болка съобщаваме за убийството на двама от играчите от нашата академия Ифтах и Йонатан Коц, жители на село в Газа, които бяха убити в дома си заедно с баща си, майка си и сестра си в резултат на атака на Хамас срещу Израел в събота сутринта", съобщават от клуба.

Семейството е убито в дома си в Кфар-Аз, селище на израелска територия близо до ивицата Газа, където живеят около 750 души. Няма официален брой на загиналите в района, тъй като израелските войници продължават да претърсват къщи, в които може да са заложени бомби.