"ИЗМАМАТА" БУЧА: Вижте как руските орки екзекутират 8 невинни (ВИДЕО 18+)

Един от мъжете по чудо е оцелял, след като куршумът, с който е бил поразен, не е пронизал жизнено важни органи

Украйна
08:46 - 21 Май 2022
10248
"ИЗМАМАТА" БУЧА: Вижте как руските орки екзекутират 8 невинни (ВИДЕО 18+)

"Ню Йорк таймс" публикува разследване за екзекуцията на 8 мъже в Буча на 4 март, което е придружено с видео кадри от очевидци и охранителни камери. Повечето от жертвите са били в местната териториална отбрана, след което са били убити невъоръжени - без да представляват реална заплаха за нашествениците.

На едно от видеата се вижда как 9 мъже вървят в колона по един, под прицела на руски войници, и застават до офис сграда на сдобилата се с мрачна слава заради големия брой убити - улица "Яблонска". След това видеото прекъсва. Свидетели твърдят, че са се чули множество изстрели. По-късно руски войници се върнали без пленените украинци.

Един от мъжете по чудо е оцелял, след като куршумът, с който е бил поразен, не е пронизал жизнено важни органи. Иван Скиба, 43-годишен строител, разказал пред "Ню Йорк Таймс", че 15 минути се е преструвал на умрял, докато руснаците екзекутирали останалите му другари. Той ясно помни как до него паднал ранен украинец, който руски войник довършил с още един куршум.

"Бях прострелян и паднах. Куршумът нахлу в мен отстрани", отбелязал той, като лекарят от Буча, който го прегледал, изтъкнал пред американския вестник, че Скиба има изходна рана в лявата част на корема си. "Паднах и започнах да се преструвам на мъртъв. Не се движих и не дишах. Беше студено навън, можеше да видиш дъха на хората".

Когато спрял да чува гласовете на окупаторите, Скиба скочил на крака и побягнал. Американското издание публикува и запис от дрон, направен на 5 март. Клипът показва телата, лежащи близо до офис сграда, а до тях - двама руски войници на пост.