"Напред" измести "Соник" от върха в боксофиса

Актуални новини
13:02 - 13 Март 2020
2292
"Напред" измести "Соник" от върха в боксофиса

Анимацията на "Пиксар" - "Напред“ оглави родния боксофис, сваляйки за пръв път от 4 седмици “Соник: Филмът“ от първото място. Премиерата на новата лента събра 8 541 зрители през изминалия уикенд у нас, с което изкара на създателите почти 90 000 лв. приход по данни на Националния филмов център.

Втори в класацията за втора поредна седмица остава трилърът “Невидимия“ с участието на Елизабет Мос, въпреки похвалите, които получи лентата от критиката и обществото в последно време.

Дебютантът “Останалото е пепел“ заема третото място, което изпраща “Соник“ чак на четвърто място. И все пак това не попречи на таралежчето да генерира приходи в размер на 743 000 лв. из цялата страна.

Очакванията за този уикенд са, че новите заглавия ще отчетат рекордно нисък интерес, тъй като в сила влизат забрани за посещение на подобни публични мероприятия под заплахата от коронавируса. Повече от 120 страни по света вече регистрират случаи на заразени, а това удря сериозно по почти всички отрасли на бизнеса. В това число и киното.