"Панорама" започна без Сидеров - увещават го 1 час да спре протеста

Атакист №1: Чакате ме да мина през огражданията, а аз просто искам някой да ми обясни защо не ме пускат

Политика
21:00 - 04 Октомври 2019 (обновена)
5166
"Панорама" започна без Сидеров - увещават го 1 час да спре протеста

Омбудсманът на БНТ и дългогодишен журналист Иван Такев води преговори с лидера на "Атака" Волен Сидеров вече повече от 1 час в опит да го накара да прекрати многолюдния си протест пред сградата на обществената телевизия. Такев се появи наред с репортерите и шефовете на дирекции на Канала, за да сложи край на демонстрацията.  

"Защо не излезе шефът на телевизията Емил Кошлуков да ми обясни защо не ме допускат до "Панорама", попита Сидеров. А заради струпването на значителна полицейска сила, негови поддръжници се заканиха да се обадят на вътрешния министър Младен Маринов.

Напрежението на "Сан Стефано" 29 ескалира в минутите преди старта на живото излъчване на публицистичното предаване "Панорама", в което да гостуват са поканени лидери и представители на парламентарните сили за предстоящите местни избори. Участието на Сидеров там също бе предварително уговорено до забраната на генералния директор на Емил Кошлуков националистът да се появява, в които и да е предавания на БНТ заради скандала в студиото на "Референдум" миналия вторник. 

"Аз знам, че сега ме чакате да разбия загражденията тук и да нахлуя вътре и това да пишат всичките ви колеги утре. Защо Кошлуков не дойде да ми обясни защо не мога да участвам в предаванията?", възмути се отново Сидеров. Стигна се и до леко физическо съприкосновение между неговите симпатизанти и полицаите, охраняващи главния вход на телевизията-майка. 

"Горд съм, че работя с професионалистите от БНТ", каза в увода си водещят на "Панорама" Бойко Василев. Той обеща да запази спокойствие,въпреки случващото се пред сградата, защото го дължал и на зрителите, и на колегите си от медията. 

"Когато човек се държи лоша и има хора, които са се самозабравили, не бива това да бъде толерирано. Хората, подложени на този натиск, се справят чудесно", коментира кандидатът на ДБ за кмет на София Борислав Игнатов. 

"Понякога предизборните стратегии включват подобни похвати, за разлика от нашата, която предлага реални решения", добави пък депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Един час след началото на предаването протестът започна да спихва, а с финалните думи на Бойко Василев хората на Волен Сидеров се разотидоха. Така спря и живото включване на националиста в партийната телевизия "Алфа" и личния му профил във фейсбук.