Сидеров пред БНТ: Никой не може да ме спре! (НА ЖИВО)

Лидерът на "Атака" събра стотици на протест срещу телевизията-майка

Политика
20:02 - 04 Октомври 2019 (обновена)
7481
Сидеров пред БНТ: Никой не може да ме спре! (НА ЖИВО)

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров успя да събере близо 500 свои поддръжници в протеста пред БНТ срещу забраната, наложена му от обществената медия, да се появява в предизборните студия. Тази вечер той по план не е допуснат до предаването "Панорама". Сидеров смята, че наложената забрана е в нарушение на Споразумението за отразяване на предизборна кампания.

„Протестът ми е срещу самоуправството на директора на телевизията Емил Кошлуков. Той нарушава закона. Аз искам да участвам в „Панорама“ и искам да видя по какъв начин ще ме спре. Имам това право по закон“, заяви Сидеров на демонстрацията.

След тези думи Волен Сидеров се запъти към входа на телевизията, където бе посрещнат от полиция. А той заяви, че се чувства унижен. Последва спор с представител на ръководството на телевизията. 

Протестът настоя за оставка на Емил Кошлуков и наказание за водещата Добрина Чешмеджиева. Павел Шопов пък допълни, че сцената при вкарването на спецчасти в студиото му напомнила на "военен преврат". Протестиращите заплашват, че няма да си тръгнат преди Кошлуков да слезе да говори с тях.

"Никой не може да ме спре", каза Сидеров, а от канала на партийната си телевизия "Алфа" призова всички негови симпатизанти да се присъединят към протеста. 

Своеобразен жив щит образуваха журналисти от БНТ1, начело с шефа на дирекция "Спорт" Сашо Йовков, които се опитват да разговарят със Сидеров, но не успяват да го склонят да спре демонстрацията си. Язвителни реплики валят и към репортера на националната медиа Иво Никодимов.

Подкрепящите националиста, събрали се на "Сан Стефано" заплашват, че всеки ден ще са там, докато лидерът им не се върне обратно да говори за кампанията си като кандидат за кмет в предаванията на БНТ от Споразумението за медийното отрязяване. 

"Кошлуков се самозабрави. Той стана директор на БНТ благодарение на мен, аз му осигурих този пост, защото му липсваше управленски стаж. И сега какво стана?! Време е да си ходи вече", отсече Сидеров.

В 20,06 ч. при Сидеров слезе Иван Такев от управлението на БНТ и му припомни каква е причината лидерът на "Атака" да не бъде допускан до студиото на националната меда. Волен Сидеров отказа да се здрависа с него.