"Пфайзер" строи още заводи за ваксини!

Новини
14:40 - 08 Ноември 2021
5221
"Пфайзер" строи още заводи за ваксини!

"Пфайзер" строи още заводи за ваксини на територията на Европа. Щатската многонационална фармацевтична корпорация, която е една от най-големите в този бизнес в световен мащаб, е и една от най-влиятелните в този бизнес, особено по време на пандемията, обхванала цял свят.

Преди няколко месеца е стартирала операция по построяването на няколко завода само за ваксини на територията на Германия. Оказа се, че такава дейност е предвидена да започне и в Испания и във Франция.

Германия е предпочетена с най-голям брой заводи, тъй като там се работи здраво и всички са стриктни, а също така и изпълнителни откъм ваксинирането. Многото гастарбайтери, които постоянно търсят работа в Германия, ще получат и адекватно заплащане за това, което ще извършват. Разбира се, специалистите и технолозите също ще бъдат възнаградени подобаващо.

В Испания работната ръка е малко по-евтина в сравнение с Германия, а везните се накланят към Франция заради голямата безработица.

"Пфайзер" ще налее допълнително още милиарди долари в европейските страни, където има свой клонове.

В момента в Германия, които са пионери в отношението за различни ваксини срещу Covid-19. Но не само Biontech и Curevac, но и редица договорни производители и чуждестранни компании произвеждат в Германия.

В момента такива заводи, които изработват ваксини Biontech, Astra Zeneca и Novavax има в Райнбек, Хамелн, Хале, Десау, Брена, Марбург, Франкфурт-Хьошт, Майнц, Идар-Оберщайн, Лаупхайм, Илертисен, а на Curevac има в Хайделберг, Тюбинген и Нюнхритц. Всеки един от заводите е започнал да функционира в края на 2020-та или през пролетта на 2021 година, а стойността на съоръженията е между 50 и 120 милиона евро.