"Пирогов": В социалните мрежи се правят внушения за пропуски в лечението на Даная

В лечебното заведение са положени всички усилия за да се избегне леталния изход, казват от болницата

Актуални новини
13:23 - 10 Януари 2024
2255
"Пирогов": В социалните мрежи се правят внушения за пропуски в лечението на Даная

В социалните мрежи и в медиите периодично се правят внушения за пропуски в лечението на 15-годишно момиче, лекувано в „Пирогов". Това се посочва в отворено писмо, подписано от работещи в Клиниката по неврохирургия, в Клиниката по детска реанимация, в Отделението по педиатрия, в лаборатория пo трансфузионна хематология, съобщават от болницата.

"С цялото уважение към личната мъка на засегнатите от тази трагедия, призоваваме обвиненията към екипите от болница „Пирогов" да се основават на реалните факти и обстоятелства" се допълва в писмото с апел този трагичен случай да не се превръща в инструмент за публичен линч, саморазправа и постигане на лични цели. "Нека да останем обединени около каузата за по-добро детско здравеопазване - кауза, за която работим и стоим всички. Отдавна", се добавя още в писмото.


В лечебното заведение са положени всички усилия и са използвани всички средства на съвременната медицина, за да се избегне леталния изход, допълниха от „Пирогов". На 8 януари стана ясно, че Изпълнителна агенция "Медицински надзор" назначава допълнителна проверка по случая с 15-годишното момиче. Даная почина през пролетта на 2023 г. Благодарение на донорството, с бъбреците на Даная двама души получиха шанс за нов живот, а 17-годишно момче вече вижда благодарение на нейните очи.

Назначена е допълнителна проверка по случая със смъртта на 15-годишната Даная, информираха от Изпълнителна агенция „Медицински надзор". Допълнителната проверка идва, след като майката на починалото в болница „Пирогов" момиче написа в социалните мрежи, че одитният доклад на ИА „Медицински надзор" за смъртта на Даная е пълен с лъжи и манипулации.