"Промяната" иззема функциите на КПКОНПИ - следи под лупа всеки кмет

Смолянският градоначалник от ГЕРБ е уличен в продажба на общински земи на безценица

Общество
12:48 - 11 Юни 2022
5508
"Промяната" иззема функциите на КПКОНПИ - следи под лупа всеки кмет

"Продължаме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев се зае с нова роля - да се превърне в разследващ орган, който да дебне всеки кмет под лупа. А за целта партията (регистрираща се в съда - б.р.) разработва нов софтуер, чрез който ще се следят автоматично всички гласувания на всички общински съвети. Първи на прицел попадна кметът на Смолян и местният парламент. 

Николай Мелемов от ГЕРБ е уличен, че е пробвал да продаде общинска земя на безценица. А новината дойде от депутата, избран от областта, Михал Камбарев.

Той съобщи, че след оценка на независим орган, е станало ясно, че сделката за въпросната земя не можела да се сключи за под 1 милион лева. 

"Приятели, знам, че политическите дразги ви отблъскват. Мен също. Искам обаче, да си казваме нещата направо. Търсим си честни хора за отбора от всички общини в област Смолян. Искаме да следим за схемите на всички кметове", написа Камбарев, но по информация от София идеята е тази инициатива да се превърне в национална и да обхване всички общини в страната.