"Сексът и градът" срещу войната: Актрисата Синтия Никсън започна гладна стачка

Активисти искат постоянно прекратяване на огъня в Газа

САЩ
09:30 - 28 Ноември 2023
3548
"Сексът и градът" срещу войната: Актрисата Синтия Никсън започна гладна стачка

Леви активисти, сред които и актрисата Синтия Никсън, известна с ролята си в "Сексът и градът", започнаха гладна стачка пред Белия дом, за да накарат Джо Байдън да поиска постоянно прекратяване на огъня в Газа, съобщи „Гардиън“.

5-дневното гладуване съвпадна с планирания край на 4-дневното примирие при военната офанзива на Израел в палестинската крайбрежна територия, по време на която палестинската групировка Хамас освободи десетки заложници. 

Израел също така освободи няколко групи палестински затворници, повечето от които жени и непълнолетни. По-късно примирието беше удължено с още два дни след посредничеството на Египет и Катар. 

На пресконференция пред Белия дом оратор след оратор, представляващи редица пропалестински и прогресивни каузи, се изредиха, за да осъдят президента на САЩ и неговите висши служители. 

Те упрекнаха администрацията на Байдън за това, че е позволила бомбардировките и сухопътната инвазия, при които са загинали близо 15 000 души, включително повече от 6000 деца, по данни на здравното министерство на Газа.