"Синя София" съветва избирателите: Сравнете номера на отрязъка и избрания на машината

Новини
17:41 - 27 Октомври 2023
1922
"Синя София" съветва избирателите: Сравнете номера на отрязъка и избрания на машината

Щабът на "Синя София" се възмути от опитите два дни преди изборите да бъде компрометирано доверието в изборния процес.

Според гражданската инициатива това е грубо посегателство върху политическите и избирателни права на гражданите.

По тази причина се настоява ЦИК още днес да предприеме всички необходими публични действия, за да гарантира честното провеждане на изборите и да прекрати опитите за всяване на недоверие в изборния процес.

От "Синя София" определят днешното поведение на парламентарните партии, като опит за фабрикуване на втора "Костинбродска афера".

Единствените ефекти, както от действията на представители на ПП-ДБ в администрацията, така и от обвиненията на ГЕРБ и ДПС към тях били демотивация на гражданите да гласуват и активиране на партизанските ядра на тези партии, на принципа "бият нашите".

Тези им действия са и доказателство за безскрупулното отношение на тези партии към демократичните процедури, отчитат от гражданската инициатива.

Те призовават гражданите да гласуват.

Освен това припомнят на избралите да гласуват машинно, че ЦИК ще брои хартиените отрязъци от машината, които пускат в урната.

"Това, което трябва да направите, за да си гарантирате, че вотът ви не е подменен, е да проверите дали името и номерът на този отрязък съвпада с избора, който сте направили пред машината. Всичко останало е грозно политиканстване и предизборни манипулации", категорични са от "Синя София".