"Спаси София" става партия

През 2019 г. сдружението издигна един от основателите си - Борис Бонев, за независим кандидат за кмет на столицата

Новини
09:22 - 08 Ноември 2022
2411
"Спаси София" става партия

Създаваме партия "Спаси София". Преди 14 години започнахме като трима съмишленици, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София.

Това казва в прессъобщение основателя на "Спаси София" Борис Бонев.

"Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия "Спаси София" ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни", допълва той.

През 2019 г. сдружението издигна един от основателите си - Борис Бонев, за независим кандидат за кмет на София, а съратника му Гергин Борисов, за независим общински съветник.

Бонев остана 4-и за кмет с 47 936 от гласовете на софиянци. И ако “Спаси София” бе издигнала цяла листа, щеше да има група от 10 съветници в СОС.

Сега Бонев е съветник и не крие, че отново ще се кандидатира за кмет. А през октомври обяви, че със сигурност този път кандидатите от сдружението ще са в листа. 

Точно година преди следващите местни избори сдружението му обяви, че ще става политическа партия.

Според обявлението на инициативния ѝ комитет тя ще работи за безпартийна администрация без корупция, повишаване на доходите и благосъстоянието на гражданите, ускорено регионално развитие и децентрализация на местната власт и пр.