"Възраждане" вика на помощ руското посолство! Копейкин се оплаква от "брутален американски натиск"

Политика
12:05 - 02 Август 2024
1367
"Възраждане" вика на помощ руското посолство! Копейкин се оплаква от "брутален американски натиск"

"Възраждане" се заигра с руското посолство. Причината е „потресаваща липса на реакция“ от страна на българската държава по случая с Милан Димитров. Той беше задържан в Гърция и предстои да бъде екстрадиран в САЩ по обвинения, че фирма, в която той е работил, е изнасяла продукти с двойно назначение – т.е., които е възможно да се използват като част от оръжейния комплекс, за Руската федерация, е причината, поради която „Възраждане“ ще потърсят като посредник в казуса руското посолство. 

Партията се занимава от над година с казуса, като са разговаряли с представители на три правителства, но неуспешно, посочи Костадинов и добави – имало оказван „брутален американски натиск“. 

Александър Димитров, брат на задържания българин в южната ни съседка, сподели: „Искам да говоря за родителите си. Най-лошото е в последните дни от живота си да не можеш да прегърнеш сина си. Той е като тежко болен човек, на който не можеш да окажеш подкрепа, дори и в последния си час. И това е благодарение на нашата държава. И те се наричат служители. На кого? На банкомата“, емоционален бе той. 

След това Костадинов посочи – ще се наложи да се обърнат към „наш неприятел“, днес „Възраждане“ ще се срещне с руското посолство и с посланика Митрофанова. Детайл в казуса е и това, че майката на братята е рускиня, заради което те имат и руско гражданство.