"Златно перо" за журналиста Николай Светлев

Високото отличие бе връчено на публициста за Деня на народните будители

Общество
12:53 - 05 Ноември 2021
5273
"Златно перо" за журналиста Николай Светлев

Съюзът на българските журналисти (СБЖ) награди журналиста и писател Николай Светлев с най-високото си отличие "Златно перо" за активна публицистична дейност и по повод Деня на народните будители, научи Lupa.bg.

Наградата бе връчена на Николай Светлев от председателката на СБЖ Снежана Тодорова, а доайенът на Съюза Величко Хинов закичи златното перо на ревера на изтъкнатия публицист. Церемонията бе скромна заради пандемичната обстановка.



В СБЖ председателят Снежана Тодорова връчи на Николай Светлев наградата "Златно перо", а в дъното строго гледа от портрета Стефан Продев

"Щастлив съм и е приятно, че СБЖ ме награди преди рождения ми ден, който е на 13 ноември", сподели Николай Светлев пред Lupa.bg.

Николай Светлев е писател, редактор, журналист, любител на риболова, автор на фантастични романи, стихосбирки и книги за риболов. През последните години работи като редактор във в. „Минаха години“ за хората от третата възраст. Фантастичните романи на Николай Светлев от „Трилогия за Доброто и Злото“ -  „Всичкият блясък на Злото“, „Приказка за непобедимото Добро“ и Аз, грешният Иван“ са изградени върху елементи от българската история, фолклор и митология, православното християнство и българското езичество.

Николай Светлев вече е горд носител на "Златно перо" на СБЖ за активна публицистична дейност

Насколо Lupa.bg разговаря с писателя по повод преиздаването на неговата книга "Аз, грешният Иван“ посветена на свети Иван Рилски, смятан за най-великия български светец и отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ. Интригуващите романи на Николай Светлев се радват на голям успех.

Lupa.bg честити наградата на колегата Николай Светлев и му пожелава "златното му перо" винаги да бъде остро, за да продължи да отразява с хъс и плам обществените проблеми и най-вече да бъде здрав и енергичен!