Рачков гори с 500 000 лева

Основният доход на комика от реклама за хазарт отпада

Шоу
21:40 - 08 Май 2024
113725
Рачков гори с 500 000 лева

Тежки финансови загуби ще претърпи комедийната звезда Димитър Рачков в близко бъдеще. След като рекламите на хазарт бяха окончателно забранени в медиите от Народното събрание, актьорът ще остане без едно от основните пера в бюджета си.

От няколко години насам Митко печели сериозна част от доходите си именно от участията си в мащабни рекламни кампании на популярна верига казина. В тях той си партнираше с Христо Стоичков и Горан Брегович. Хора от най-близкото обкръжение на актьора разкриват, че финансовото измерение на щетите, които той ще претърпи, след като ангажиментът му пропадне, възлиза на половин милион лева. Рачков тежко преживявал удара по джоба, тъй като и бъдещето му в телевизията не било съвсем сигурно.

След финала на „Като две капки вода“ не е ясно кога и дали изобщо комикът ще бъде водещ на телевизионен формат. Засега името му не фигурирало в есенните планове на Нова телевизия и не се знаело дали продуцентът му Магърдич Халваджиян ще успее да го набута пак в ефир с пореден експериментален комедиен формат. Спечеленото от рекламните ангажименти, воденето и халтурата обаче Рачков не е пръснал на вятъра, а е инвестирал в имоти и бизнеси.

Няколко дни преди да стане ясно, че най-солидно платеният му ангажимент отпада, той отвори барче във Варна. В заведението е съдружник с братята Халваджиян. Това не е първата им кафетерия, която менажират заедно. Те вече имат една, намираща се в най-големия мол в София. Варненското им барче пък се помещава в луксозен хотел. Цените обаче не са по джоба на всеки. Най-обикновено кафе струва петолевка, а по-засуканите напитки стигат до 10-15 лева.

Макар в светските среди да се шушука, че комикът бил по-стиснат от шефовете си арменци, бившата му годеница Анита преди дни опроверга слуховете.