Радан чукна 47 и се записа в отбора по ръгби

Винаги съм готов да се включа в меле с кауза, увери евродепутатът

Новини
20:40 - 30 Септември 2022
2307
Радан чукна 47 и се записа в отбора по ръгби

Евродепутатът Радан Кънев си направи житейска равносметка навръх 47-ия си рожден ден в негов стил.  

По напълно неясни причини, от много ранна възраст, 47 е любимото ми число (число, а не цифра, цифрите са 4 и 7 и може би има връзка с номерата, с които играеха Петър Петров и Руси Гочев в онзи славен отбор на "Левски" отпреди около 40 години... ).

Та хубаво е, че завършвам 47-ата година от живота си в съвсем прилична физическа форма и завидно душевно равновесие, поне второто - изключително благодарение на прекрасното ми, сладко, шантаво и диво семейство. Надявам се и 48-ата да е така, въпреки че числото ми е напълно безразлично.

„Винаги съм бил на мнение, че в политиката, а и в множество други дейности, младостта е сериозен, но лесно преодолим недостатък. Така че увереното копаене във втората половина от живота ни най-малко не ме лишава от енергия, мечти, планове и амбиции, а още по-малко - от желанието да се уча и вътрешния повик да влизам във всяко меле, в което има кауза.

(Даже вчера се записах в парламентарния отбор по ръгби, но това е отделна тема,по която ще ви държа в течение, ако преживея първия мач, разбира се)
Но ръгбито на българската политика със сигурност ме вълнува повече, въпреки че калта е по-дълбока, а правилата - след 15 години мога спокойно да кажа - по-скоро пожелателни.

Благодаря ви за пожеланията, много бавно и трудно отговарям, защото в Брюксел рожденият ми ден засега не е официален празник, а конкретният петък е необичайно наблъскан работен ден.
Подаръци не искам, всичко си важно си имам, а и то не струва пари. Благодаря за обичта, вниманието, уважението и ви моля вдругиден да отидете да гласувате. За кого - вие си знаете, знаете и за кого ще гласувам аз. Просто участвайте и свиквайте да не се изморявате, защото трудното предстои.