Радан Кънев се връща, "прелива кръв" на ген. Наско

Евродепутатът зарязва за малко Брюксел, за да помага на ДСБ за изборите

Новини
16:23 - 04 Октомври 2024
4888
Радан Кънев се връща, "прелива кръв" на ген. Наско

Радан Кънев ще зареже временно Брюксел и ще подсилва ДСБ по време на решаващата предизборната кампания. Евродепутатът и бивш лидер на десницата обеща всяка седмица да бъде по няколко дни у нас, за да е рамо до рамо със съпартийци и колеги, и най-вероятно така ще прелее авторитет и енергия на тъмносините.  

Кънев помага във всяка кампания на своите и обикновено застава до кандидатите за депутати,защото е наясно, че е един от лидерите, на когото десните симпатизанти вярват. 

Самият той призна, че няма как от разстояние да отправя послания към родните избиратели:

"В рамките на предишния мандат в ЕП разбрах, че работата в Брюксел, колкото и да е активна, има малко отражение в България, ако не е съчетана с активно присъствие във вътрешната политика. Сега прекарвам минимум три дена седмично в България и правя всичко възможно да взаимодействам с колегите в българския парламент, с българския бизнес и гражданско общество по всички важни политически въпроси.”

Мнозина очакваха Радан да се кандидатира за лидер на миналите вътрешни избори и дори го молеха да се върне, но това не се случи. Сега поне може да направи едно – да компенсира антипатиите към ген. Атанасов,който не се ползва с особено доверие нито сред десните фенове, нито сред своите.

Сега Кънев се налага да привлича гласове и за ДаБг, които са в ступор, след като Христо Иванов подаде оставка, а пестеливият на публични изяви и по-ярък изказ Божидар Божанов трудно компенсира отсъствието му.