Радев посрещна тържествената заря, пак се заяжда на дребно (НА ЖИВО)

"Доблестта на предците не може да изцери пороците на съвремието", не пропусна да изцепи "обединителят" на нацията

Общество
18:41 - 03 Март 2021
4595
Радев посрещна тържествената заря, пак се заяжда на дребно (НА ЖИВО)

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София започна тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България.

Президентът Румен Радев приема почетния строй на представителните части на Българската армия.

"Скъпи сънародници, преди 143 години България възкръсва на картата на Европа. Народните деятели в Цариград зараждат независимата българска църква." Това каза държавният глава в речта си по по случай 3 март.

"Свободата най-сетне идва под знамената на руския цар Александър Втори. Както казва ген. Скобелев, Русия е единствената страна в Европа, в която има достатъчно идеализъм, че да воюва с чувства", каза още държавният глава.

"Тази сутрин с хиляди българи се поклонихме пред подвига на опълченците ни от Шипка. Доблестта на предците не може да изцери пороците на съвремието", добави президентът, като допълни, че днес се прекланяме и знаем, че Свободата и справедливостта никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да ги отстои. Да живее България!, завърши речта си Румен Радев.

Сред присъстващите на тържествената заря-проверка са и вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Марияна Николова, знам.-шефът на парламента Веселин Марешки, лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и др.