Радев стопи леда към Нинова

Вицепремиерката: Без ГЕРБ и ДПС в нов кабинет, пак искаме премиер от "Промяната"

Политика
13:05 - 15 Юли 2022
3863
Радев стопи леда към Нинова

Готови сме, ако връчите третия мандат на БСП, да разговаряме с колегите ни и да положим всички усилия да съставим кабинет. Но държим изключително на програмата, разписана с нас преди седмици. В нея има 3 приоритета - да сме социалната партия в правителството, да се осигурят безплатни лекарства, учебници за децата и преизчисления на пенсиите. Освен това трябва да има стабилна икономика на фона на безкомпромисна борба срещу модела "Борисов". 

Така лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова се обърна към президента Румен Радев в рамките на консултациите му на "Дондуков" 2. Тя заяви категорично пред него, че разговори с ГЕРБ и ДПС няма да има. 

Държавният глава явно е ревизирал отношението си към Нинова. Той я посрещна заедно с вицето си Илияна Йотова на крака и дори го отбеляза: "Вижте, какво посрещане на крака". Той попита дали има политически фигури, които министърката на икономиката избягва при преговори за следващ кабинет, тя заяви, че настоява той да е съставен от политически фигури, а не от експерти. За да не се размива отговорността от взетите решения, аргументира се Нинова. И повтори, че иска бъдещият премиер да бъде излъчен отново от "Продължаваме промяната". 

Радев пък отбеляза, че формулата на БСП била правилна.