Радеви блеснаха с холивудска визия на церемонията в Япония (ВИДЕО)

Първата дама облече дълга рокля с цвят глетчер, президентът с папийонка и фрак

Новини
14:00 - 22 Октомври 2019
78714
Радеви блеснаха с холивудска визия на церемонията в Япония (ВИДЕО)

Президентската двойка на България блесна с ефектна визия в Япония на тържествената церемония по Интронизацията на император Нарухито. Държавният бе спасил строгия дрескод на протокола за подобни официални събития.

Държавният глава е избрал за събитието тъмен смокинг с бяла риза, съчетана с елек в цвят шампанско и папионка в същия тон. Първата дама на България пък демонстрира дизайнерски тоалет в цвят глетчер, ушит специално за събитието.

Дългата рокля на Радева е отново измайсторена от любимата й дизайнерка Невена Николова- тоалетът е от коприна и е ушит изцяло в унисон със строгите изисквания на протокола за Интронизацията. Изисканият й тоалет е допълнен с двуредна перлена огърлица, бял лачен колан, а косата си прибра в кок.

Президентската двойка пусна фотоси в социалните мрежи, на които се държат за ръце.

Императорът на Япония Нарухито официално обяви днес възкачването си на престола в съответствие с японската конституция и закона за императорския дом. Той направи обръщение на церемонията по интронизацията си в Токио, съобщи ТАСС. Днешната церемония е кулминацията в ритуалите по предаване на Трона на хризантемата, започнали през май с абдикация на бащата на Нарухито - Акихито. С възкачването на Нарухито на Трона на хризантемата започва новата ера Рейва (Красива хармония).