Радо Янков избухна в Банско (СНИМКИ)

Най-добрият български сноубордист остана на крачка от подиума

Топ
14:11 - 22 Януари 2023 (обновена)
4986
Радо Янков избухна в Банско (СНИМКИ)

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков не просто счупи каръка, а точно в Банско избухна и участва в разпределението на челните места.

В днешния паралелен слалом на роден сняг Радо първо се класира за директните елиминации, което не успяваше да стори този сезон в стартовете от Световната купа по сноуборд. След това премина успешно през осмина финалите, за да се нареди сред четиримата най-добри.

В крайна сметка Янков участва в малкия финал и направи най-доброто си класиране този сезон - скочи на 4-ото място, на крачка от подиума.

Завършил 7-ми в квалификациите, във финалите българинът елиминира Санхо Ли от Корея с 3 десети, след това бе със същата разлика по-бърз и от италианеца Даниеле Багоца.

Но Радо бе спрян от австриеца Арвид Онер на 1/2-финала, след което бе изпреварен от Щефан Баумайстер от Германия в малкия финал. В крайното класиране на подиума Арвид Онер остана втори, като загуби финала от италианеца Маурицио Бормолини.

При жените втора победа в двата дни под връх Тодорка взе швейцарката Джули Цуг, която спечели финала срещу австрийката Даниела Улбинг. Трета стана легендарната Патриция Кумер от Швейцария, олимпийска шампионка в дисциплината.

СНИМКИ: BanskoWorldCup