Радостин Василев отвърна на Дончева: Отвратителна среща беше

Нямам листчета, останали при мен, не съм казвал, че ми е предлагала подкуп, извърна се депутатът от ИТН

Политика
11:22 - 07 Септември 2021
4296
Радостин Василев отвърна на Дончева: Отвратителна среща беше

Ако Дончева има смелостта да ме съди, тогава ще трябва да се сблъска с още по-тежката истина. Това заяви Радостин Василев от ИТН в кулоарите на парламента след разразилия се скандал и отправената заплаха от зам.-шефката на НС Татяна Дончева за съд. 

"За какво да ме съди? Че съм казал истината? Аз твърдения за предлаган подкуп не съм правил. Разказал съм една история, едно към едно, както се е случила. Нито съм набедявал някой, нито съм клеветил някой. Казах истината", отсече Василев. 

"Не бих давал оценка на някакви доказателства, преди въобще да се е стигнало до някакъв казус. За мен по-скоро моментът и случаят е морален, защото всичко, което казах, е истината. Може дасъч пропуснал нещо, но със сигурност не съм измислил или внушил неща, които не са се случили. Така че казусът е морален и той показва какво се е случвало дълги години назад - както в кулоарите на парламента, така и извън него", коментира още той. И нарече няколко пъти рандевуто с Дончева отвратително. 

Василев разказа, че провеждането на срещата с Дончева е било консултиране с ръководството на ИТН, те са знаели за това. 

"Никой не ми е предлагал подкуп. Аз такова твърдение нямам. Аз казвам точно какво се е случило. Аз съм адвокат, мога да правя оценка на фактите и никога няма да наредя някого в нещо, които не е сигурно", допълни Василев. Запитан дали Тошко Йорданов е наредил Дончева, обявявайки, че е предлагала подкуп, той отговори: Не я е нацедявал. Не знам кое имате предвид точно, но всеки има право да тълкува тези факти по свой начин.

Той самият ги разтълкувал като момента, в който да каже довиждане на Дончева, защото нямало какво да говорят.

Запитан дали му е заприличало на опит за подкуп, депутатът от ИТН отговори, цитиран от "24 часа": Не е важно на какво ми прилича. На мен ми заприлича на отвратителна среща с един играч от 25 г., който трябваше да бъде помолен вече да напусне моя офис, защото час и половина слушах как обижда всички и така си мисли, че ще спечели моето доверие.

Василев разказа, че в ИТН обмисляли дали да не направят веднага обществено достояние "тази отвратителна сцена".

"Но Дончева не спира повече от месец да обяснява как зад ИТН е Маджо, Орлин Алексиев, ДПС, как нашият кандидат за министър на туризма Ивайло Кожухаров е човек на Маджаров, а той даже не знае как изглежда. И в крайна сметка, защото това е маниер на поведение, трябва да се види всъщност този човек, който ги говори тези неща, какъв морал притежава и докъде е стигнал той в политическото си инженерство", коментира Василев.

Той отново разказа, че Дончева е коментирала депутати от ИТН, казала, че има нормални хора, защото счита ръководството за ненормални, за тамагочита, които не подходящи за водени на разговори. Спомена Ива Митева, каза, че няма лидерски качества, не може да я ползва явно за нищо, спомена Хиновски, доста хора спомена.

Василев обясни, че още не е търсен от прокуратурата по случая. Не съм, но чакам да бъда потърсен, нямам от какво да се притеснявам, каза той.

Запитан какви са доказателствата, за които говори Тошко Йорданов и казва, че затова би се явил на детектор на лъжата юристът каза: За доказателства едва ли казва, че ще се явявам на детектор. Има на моята адвокатска кантора отпред видеокамера.

Нямам листчета, не са останали при мен, най-вероятно са останали в нея, каза юристът. И допълни, че нищо не пази.

Няма да ви моля да ми вярвате, всеки приема обективната действителност както смята за правилно. След като съм излязъл и съм го направил, едва ли си го измислим, допълни той.