Ракетен обстрел в украинския град Виница

По данни на Държавната служба за извънредни ситуации 12 души са загинали

Украйна
13:26 - 14 Юли 2022
3862
Ракетен обстрел в украинския град Виница

Руските военни атакуваха с ракети централния украински град Виница, съобщава каналът в "Телеграм"  на градския съвет на Виница, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

По данни на Държавната служба за извънредни ситуации 12 души са загинали, 25 са ранени, а 90 спасители работят на мястото на обстрела.

По предварителни данни на полицията три руски ракети са ударили девететажния битов комбинат "Юбилейний". От ударите са пострадали и близкият Дом на офицерите и жилищни сгради.

"На мястото на ударите е избухнал пожар, огънят се е разпространил към паркинга. В момента там горят около 50 автомобила. Спасители работят по потушаването на огъня", се казва в информацията.

На разсъмване руската армия е нанесла повече от 10 ракетни удара по украинския град Николаев. Поразена е гражданска инфраструктура. Това съобщи ръководителят на съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили в южната част на Украйна Наталия Хуменюк, цитирана от УНИАН.

Ракетен удар е нанесен и в индустриалната зона на Краматорск, Донбас. Информацията е от пост в социалните мрежи на кмета Александър Гончаренко. В някои части на града е прекъснато електричеството. И вчера руската армия атакува с ракети града.