Рашфорд проговори след резила: Не трябва да допуснем тази загуба да определи сезона ни

Беше недопустимо и срамно, боли много, заяви Люк Шоу

Спорт
16:35 - 06 Март 2023
1672
Рашфорд проговори след резила: Не трябва да допуснем тази загуба да определи сезона ни

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд отправи послание към феновете след срамната загуба от Ливърпул. Вчера “червените дяволи” допуснаха най-голямата си загуба в историята от големия си съперник, след като отстъпиха с 0:7 на “Анфийлд”.

“Би ми се искало да имаме мач днес, за да оправим нещата. Резултатът е такъв, не можем да го променим. Не трябва да определя сезона ни. Трябва да вярваме в процеса и да сме задружни”, написа Рашфорд в социалните мрежи.

Давид Де Хеа също имаше послание към привържениците: “Знам, че тези съобщения нямат голяма стойност в ден като днешния. Това беше ужасяващ момент за нас и подоби резултати не трябва да се случват, особено на пътешествието, на което сме тръгнали. Имаме задължение към този клуб, отговорност да представляваме емблемата, но имаме много възможности да гледаме напред, много мачове, които ни предстоят, и трябва да се концентрираме върху тях”.

Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу също се извини за представянето на отбора в дербито с Ливърпул.

“Представянето ни беше недопустимо, срамно. На терена се почувствах засрамен за нас играчите, за феновете, които ни подкрепяха, и тези, които ни гледаха от домовете си, да гледат това второ полувреме. Мога само да се извиня за това, играчите трябва да поемем отговорност и да приемем, че това не беше близо до достатъчно добро”, заяви Шоу.

Според бранителя нивото на играта на тима е паднало след спечелването на Купата на Лигата.

“Трябва да намерим добрите неща, които правехме преди и да ги върнем, защото това боли много. Наистина е недопустимо какво направихме през второто полувреме и грешките ни. Показахме липса на характер, манталитет. За голям отбор да дойдем тук и трябва да се представим по-добре”, допълни той.

“Трябва да запазим вярата, характера, да върнем манталитета, който знаем, че имаме. Не можем да допуснем един резултат да дерайлира целия ни сезон, защото сме на добро място”, каза още Шоу.