Раздават бонбони с дрога в Нова Зеландия

Трима души, сред които две деца, са потърсили медицинска помощ

Новини
21:56 - 14 Август 2024
955
Раздават бонбони с дрога в Нова Зеландия

Бонбони с потенциално смъртоносно ниво на съдържание на метамфетамин са били раздадени в пакети с храна в Нова Зеландия.

Неизвестно лице е дарило ананасови бонбони в запечатана опаковка за продажба на дребно. Те после били раздадени като част от пакети с храна, съобщиха от благотворителната организация, организирала дарителската акция.

Ръководителят ѝ Хелън Робинсън каза, че е възможно бонбоните да са били раздадени на 300 до 400 души. Грешката била забелязана, след като потребител предупредил Мисията за "странни на вкус бонбони".

Местните следователи заявиха, че трима души, сред които две деца, са потърсили медицинска помощ след консумация на бонбоните. А Сара Хелм, изпълнителен директор на Фондация за борба с наркотиците, каза, че в тестван от тях бонбон съдържанието на метамфетамин е било около 3 грама.

"Обичайната доза за приемане е между 10 и 25 милиграма, следователно този натровен бонбон е съдържал до 300 дози", каза Хелм и допълни, че приемането на такова количество метамфетамин може да доведе до смърт.

Уличната цена на такова количество наркотик е 1000 новозеландски долара, или 550 евро, на бонбон, което подсказва, че дарението е било по-скоро случайно, а не умишлено, каза говорител на фондацията.