Разградската филхармония иска помощ от министерството, а Лудогорец защо не помогне?

Новини
17:43 - 08 Март 2023
2259
Разградската филхармония иска помощ от министерството, а Лудогорец защо не помогне?

Музикантите от Разградска филхармония са изпратили до Министерството на културата отворено писмо, в което се настоява за бърза намеса в дейността на културния институт, тъй като съществува опасност от закриването му.

Писмото на разградските филхармоници е подкрепено с подписите и на 1070 граждани и е изпратено както до министъра на културата Найден Тодоров, така и до председателя на Съюза на музикалните и танцови дейци Станислав Почекански и ръководството на общината в Разград.

Според музикантите филхармонията се управлява зле, напускат инструменталисти и числеността на състава вече е крайно недостатъчна за изпълнения на симфонични произведения. Техните опасения са, че целта на ръководството на Театрално-музикалния център в Разград е там да съществува само камерен състав, който да изнася образователни концерти в училища и детски градини.

"Ако Министерството на културата не се намеси, има опасност този оркестър да се разпадне, да се загуби изцяло дейността му в града и областта, което е пагубно за цялата ощественост.

Това каза Нина Стоянова от състава на първите цигулки и поясни, че музикантите вчера са получили заповеди от директорката си да излязат в платен годишен отпуск за 10 дни.