Разкриха оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана (СНИМКИ)

Новини
14:12 - 27 Май 2022
739
Разкриха оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана (СНИМКИ)

Оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана разкриха криминалисти от Областната дирекция на МВР в Пазарджик и Районното управление в Пещера. Вчера екипи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите си от група "Криминална полиция" при РУ-Пещера, осъществили полицейска акция на територията на брациговското село Исперихово.

Полицаите влезли в масивна сграда ползвана като винарска изба в миналото. Вътре те открили отлично оборудвана и добре прикрита оранжерия за отглеждане и последваща обработка на марихуана.

Помещенията разполагали с вентилация, устройства за регулиране и контрол на влажността, температурата, осветлението. Намерени са общо 889 броя растения канабис в различен стадии на развитие.

В помещение обособено като сушилня органите на реда установили наличието на 620 грама суха листна маса, която след направена проба с полеви наркотест също реагирала положително на марихуана.

Полицаите установили, че стопанин на незаконното съоръжение и отглежданите в него растения е 22-годишен столичанин.

Той е задържан за срок от 24 часа в полицейското управление в Пещера. Цялата открита дрога и оборудване са иззети. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.