Аутопсия разкри причината за смъртта на Рей Лиота

Звездата от "Добри момчета" си отиде преди година

Шоу
17:25 - 10 Май 2023
5380
Аутопсия разкри причината за смъртта на Рей Лиота

Причината за смъртта на Рей Лиота беше разкрита, една година след смъртта на звездата от "Добри момчета". Актьорът беше на 67 години. Лиота е починал от остра сърдечна недостатъчност и дихателни проблеми, според документи, получени от "TMZ", съобщава "Sky news".

Той е починал в съня си, съобщи тогава неговият представител Дженифър Алън. Актьорът беше в Доминиканската република, снимайки филм, наречен "Dangerous Waters", когато приключи със земния си път. Лиота беше сгоден и годеницата му беше с него, докато работеше по проекта.

Лекарите категоризираха смъртта на актьора като "естествена и ненасилствена", посочвайки причините като сърдечна недостатъчност, дихателна недостатъчност и белодробен оток - натрупване на течност в белите дробове.

В документите също се казва, че Лиота страда от атеросклероза, натрупване на мастни отлагания в артериите, което ги кара да се стесняват и увеличава риска от инфаркти и инсулти.

Лиота беше най-известен с ролята си на истински мафиот Хенри Хил в класическия гангстерски филм "Добри момчета" през 1990 г. Кариерата му все още беше в много активна фаза, когато почина. Последните проекти преди смъртта му включват "The Many Saints of Newark", "Marriage Story" и "No Sudden Move".

След смъртта му известни личности, включително Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро и Кевин Костнър, отдадоха почит на "уникално талантливия" актьор.