Разкритие на Lupa.bg: Павел Колев бил от ЦСКА!

Спорт
08:50 - 15 Февруари 2020
6269
Разкритие на Lupa.bg: Павел Колев бил от ЦСКА!

Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, бил фен на ЦСКА. Като малък той се вълнувал от всичко, което се случвало с отбора и ходел на мачове със своите съученици, научи Lupa.bg.

В елитното по онова време 18-то училище в София, Колев дори стигал до крайности - защитавал честта на червената емблема, влизайки в люти битки със съперници от Левски, особено когато имало мачлета в двора на училището.

"О, беше много яростен, когато бранеше ЦСКА! Често се случваше в онези години да се псуваме и да се бием по коридорите, когато станеше дума за футбол, а Павката беше един от тези, които най-много се репчеше", разказва пред Lupa.bg бивш съученик на Павел Колев от прогимназията.

След като пътущата на Колев и 18-то училище се разделят, той поема своя път към гимназията, където в последствие среща голяма част от кликата в БФС, която той в различни периоди приютяваше на работа в централата.

"Към края на 8-ми клас той много се промени - стана още по-сприхав, странеше от повечето деца в класа. И логично не беше желан за футбол или игра на карти. Нямам идея как и защо този човек се промени. А и не знам какво се е пречупило в него, та в последствие стана от Левски и започна да се тупа в гърдите какъв потомствен левскар бил! Стана защитник на синята идея, но явно това датира от периода, в който той започна да се занимава със спортна журналистика", сподели друг приятел на настоящия изпълнителен директор на Левски, с който са били съученици до VIII клас.

До този период от устата му човек не можел да чуе нищо друго, освен ЦСКА, Ицо Стоичков и Любо Пенев, но в последствие нещата се променят и Камата станал Кюрда, а ЦСКА - чорбата.