Разкритие на Lupa.bg: Синът на Боевски снабдявал затворници с дрога

 Арестуваният Пол работел за Коце Ламята, бившия любовник на Азис

Крими
15:49 - 07 Април 2019
17561
Разкритие на Lupa.bg: Синът на Боевски снабдявал затворници с дрога

Пол Боевски, синът на олимпийския шампион Гълъбин Боевски, който в четвъртък вечерта бе арестуван с огромно количество дрога при акция на СДВР в софийския кв. „Слатина“, е бил част от наркобандата на осъдения наскоро за търговия с наркотици Костадин Йорданов – Коце Ламята, научи първо Lupa.bg. Наркобосът е известен и като един от бившите любовници на Азис.

Криминалистите, участвали в задържането на Пол Боевски, Коце Ламята и на неговия син Виктор, разследват версията, че със заловените наркотици на триото е трябвало да захранят лишените от свобода в затворническото общежитие в Казичене.

Именно там е въдворен от няколко месеца Коце Ламята, който миналата пролет бе осъден на 3 години затвор за пласиране на дрога. Здравенякът, прочул се навремето като интимен приятел на Азис, бе сгащен на 17 октомври 2012 г. с 10 грама хероин и 7 грама кокаин. След 6-годишен съдебен процес Костадин Йорданов получи осъдителна присъда, която вече излежава в затворническото общежитие.

Ченгетата следили Коце Ламята при ареста на Пол Боевски, разкри източник на Lupa.bg от МВР. До криминалистите достигнала оперативна информация, че бившият възлюбен на Азис снабдява съкилийниците си с опиати, които вкарва по неведоми пътища зад решетките.
Така при поредното излизане на Йорданов от пандиза цивилни служители от сектор „Наркотици“ към СДВР започнали да го наблюдават. Когато го видели да се качва в джип БМВ „Х3“ пред автомивка в „Слатина“, ченгетата спрели за проверка возилото. След обиск намерили кокаин, марихуана и екстази, скрити във фенерче. Според обясненията на Виктор, синът на Коце Ламята, наркотиците били за лично ползване на татко му. Количеството дрога обаче е прекалено голямо, за да бъде третирано като за лична консумация, отсече униформеният ни източник.

Бившият любовник на Азис – Коце Ламята, дирижирал от затвора наркобизнеса на Пол Боевски

Според данни на полицията след влизането на Коце Ламята в затвора миналата година, неговия наркобизнес бил поет от сина му Виктор и наследника на Гълъбин Боевски – Пол. Младежите работели в района на кварталите „Красно село“ и „Овча купел“. Ако разследването се сдобие с нови доказателства, има опасност Пол Боевски и баща и син Йорданови да се сдобият с обвинения за организирана престъпна група, пласираща наркотици.

Пол Боевски влезе в полезението на медиите преди 11 години – през април 2008-а, когато бе тийнейджър, а татко му – общинар от ГЕРБ в София. Тогава синът на олимпийския шампион от Сидни се простреля с газов пистолет в училище, а заради скандала Боевски бе принуден да се оттегли от политиката.

Три години по-късно – през октомври 2011-а, щангистът бе арестуван на летището в Сао Пауло, Бразилия, с два куфара, натъпкани с кокаин. Той изкара известно време в бразилския затвор, след което незнайно бе върнат в България без да лежи и ден зад решетките.
Преди минути Софийски градски съд реши да го остави в ареста.