Размяна на реплики: Борисов косвено защити Петков за ДАНС

В събота бившият премиер се изказа не особено ласкаво за службите, оттам пък взеха, че изпратиха отговор - бил некомпетентен

Новини
16:00 - 24 Септември 2023
2625
Размяна на реплики: Борисов косвено защити Петков за ДАНС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов косвено защити съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков след вчерашната остра публична реакция на ДАНС срещу изказване на десния политик.

Петков заяви в интервю, че специалните служби трябва да бъдат реформирани, тъй като не работят "проактивно", и даде като пример ДАНС. От контраразузнаването реагираха малко по-късно, като обявиха, че е "безотговорно и опасно е, когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти".

Днес Борисов оцени публичният отговор на ДАНС като грешка, предава СЕГА. "Политиците могат да говорят, да си казват мнението, плановете, да си изразяват своята загриженост. Службите за сигурност трябва да бъдат тихи. Да си вършат работата, като последните дни, но тихо", посочи той.

"Не им е работа да отговарят на който и да е лидер. Включително и аз, ако ги репликирам, пак не им е работа. Както и на Петков, както и на Атанасов, както и на всеки един", допълни водачът на ГЕРБ по адрес на спецслужбите.