Разрушаването и възстановяването на „Олд Трафорд“ ще струва £1,5 млрд.

Спорт
17:03 - 21 Март 2022
1486
Разрушаването и възстановяването на „Олд Трафорд“ ще струва £1,5 млрд.

Плановете на Манчестър Юнайтед за разрушаване и възстановяване на „Олд Трафорд“ могат да струват 1,5 милиарда пуанда, което ще го направи най-скъпият стадион в Англия.

Преди дни беше обявено, че клубните шефове обмислят цялостно обновяване на „Олд Трафорд“.

Манчестър Юнайтед е изправен пред опцията да разруши легендарния си стадион „Олд Трафорд“, за да има нов модерен стадион. „Червените дяволи“ обмислят по какъв начин да реновират емблематичния си стадион.

Събарянето на стадиона и пълната реконструкция на „Театъра на мечтите“ е противоречив начин за разрешаване на проблемите с дома на Ман Юнайтед. Това е едно от трите предложения, които ръководството разглежда. „Червените дяволи“ разполагат с достатъчно земя в Стретфорд, за да създадат стадион, който да съперничи на всеки друг в спорта.

Една от другите идеи е да се разшири и надстрои проблемната „Южна“ трибуна, зад която минава влаковата линия. Третият вариант е да остави структурата непокътната, но да извърши цялостно подобрение и освежаване на зрителските и на корпоративните зони на четирите трибуни.

Ръководството на Ман Юнайтед предпочита обновяването на Южната трибуна. Семейство Глейзър смята това за по-удачен вариант, който ще бъде най-приемлив и за феновете. Новите технологии позволяват навигиране на железопътната линия. Това беше проблем, смятан за непосилен в продължение на много години. Юнайтед предпочитат поетапно възстановяване на стадиона и ще могат да осъществят тази работа, без да засягат капацитета, докато правят ремонта.

Вариантът за разрушаване на легендарния стадион е напълно реален и е част от предложенията, които архитектите разглеждат. Най-голямата пречка за Юнайтед е, че трябва клубът да намери друг стадион, на който да домакинства в продължение на две години. Арсенал и Тотнъм домакинстваха на „Уембли“, но това ще е много трудно за клуба от Манчестър.

„Олд Трафорд“ е един от най-популярните стадиони в света, приема мачове от Европейски и Световни първенства, както и финали в Шампионската лига. Въпреки опитите за реновация през годините, в момента той е под стандартите, които се изискват от топ клуб в Англия.

Ръководството обеща да се консултира с феновете за всяко действие, което ще предприемат относно клуба и стадиона. Скоро се очаква обявяване на плановете, които ще последват.

Стадионът се използва от 112 години, но шефовете на клуба сега обмислят планове да го съборят. Поради нарастващата цена на основните материали, новото строителство ще го превърне в най-скъпия стадион в Англия, надминавайки дома на Тотнъм за 1,1 милиарда паунда.

Предполага се, че „червените дяволи“ ще покрият екстремните разходи със заеми и облигации.