Разследване на Lupa.bg: Архитектът, отвлякъл дъщеря си, назначен без конкурс?

Общество
18:00 - 03 Август 2020
9621
Разследване на Lupa.bg: Архитектът, отвлякъл дъщеря си, назначен без конкурс?

Главният архитект на Елин Пелин Борислав Кръстев, който отвлече дъщеря си миналата седмица, е назначен на работа без конкурс. Това е видно от сайта на общината, където обявата за длъжността е от 2011 г.

Едва ли досега общината е била лишена от главен архитект. Най-вероятно лицата, заемали този пост, не са били оценявани, а директно назначавани.

Според мълвата на Борислав Кръстев никак не му е било трудно да се издигне в общината заради близките си отношения с кмета Ивайло Симеонов. Първо е бил началник на отдел Архитектура, а след това главен архитект. Това станало след като одобрил всички изменения по къщата на градоначалника, които според слуховете били трудни за узаконяване.

Пак на него се преписва „заслугата” за изграждане в града на завод за преработка на пластмаса, срещу който местните жители протестираха. По тяхна информация първо архитектът обявил, че издава разрешително за строеж на цех за безалкохолни напитки, след което го преобразувал в предприятие, без да се прави Оценка за въздействие на околната вода и водите.

Въпреки че е спорно назначаването на Борислав Кръстев, неговите колеги лоша дума не казват за него. Те дори не го обвиняват за отвличането на дъщеря му. Те застават на негова страна в личната му битка за получаване на правата върху децата. Направили са подписка в негова защита. До момента 47 души са го подкрепили, като някои от тях са сложили парафа си два пъти.