Разследване на Lupa.bg: Болничен шеф "открива" предизборна кампания със служебен автомобил

Директорът на карловската болница „Д-р Киро Попов” хванат в нарушение от протестиращите медсестри

Ексклузивно
17:00 - 30 Септември 2019
4568
Разследване на Lupa.bg: Болничен шеф "открива" предизборна кампания със служебен автомобил

Шефът на карловската общинска болница д-р Христо Пелев отиде в събота на откриването на предизборната кампания на кмета Емил Кабаиванов със служебен автомобил, разказаха пред Lupa.bg медицински сестри, които са пуснали предизвестие за напускане на болничното заведение, което той управлява.

Медикът не е успял да избегне срещата със своите подчинени и е бил принуден да отговаря на неудобните им въпроси. „Попитахме го къде са парите за увеличение на заплатите на персонала, а той ни отговори да се обърнем към здравния министър. Също така ни разказа за неща, които силно ни озадачиха. Обясни ни, че главната сестра била на плаващо работно време, което е невъзможно”, каза пред Lupa.bg уволнената от болница „Токуда” медсестра Мая Илиева, която отишла да подкрепи своите колеги за по-добри условия на работа.

Медсестрите спипаха д-р Пелев да "агитира" със служебен автомобил  

Тя съобщи още, че медицинските сестри от вътрешното отделение на болница „Д-р Киро Попов” днес официално са депозирали оставките си по примера на своите колеги от детския сектор. Д-р Пелев е бил обезпокоен от масовото напускане на болничния персонал и е поискал среща с недоволните си служители.

Здравните работници на карловската общинска болница месеци наред протестират заедно с колегите си от цялата страна. Те искат достойно месечно възнаграждение, увеличение на нощния труд, както и болниците да престанат да бъдат търговски дружества.