Разследване на Lupa.bg: Динко, изгорил търговеца Бехчет, се крие във ферма?

Овчарят е забелязан край Силистра

Общество
14:44 - 25 Февруари 2021
5078
Разследване на Lupa.bg: Динко, изгорил търговеца Бехчет, се крие във ферма?

Четвърти месец полицията издирва овчаря Динко Вълчев за убийството на търговеца на животни Бехчет Исмаил. Той не е напускал страната и най-вероятно е намерил подслон при някой фермер, предполагат пред Lupa.bg запознати с делата на бургазлията.

В момента се разпитват животновъдите в съседните области на Бургас. „Има информация, че е бил в Силистренско, но не е открит там. Ще се претърсят още Добричко и други населени места, където е развито животновъдството“, разкриха нашите източници.

На 16 юни 2020 г. Бургаският окръжен съд го признава за виновен и го осъжда на 18 г., му налага мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. Така Динко си тръгва от Съдебната палата като свободен гражданин и се прибира в къщата си в кв. “Банево”, а адвокатът му обжалва присъдата на първоинстанционния съд в Апелативния. Прокуратурата обаче внася протест, като настоява убиецът да бъде пратен зад решетките. Заради задействаната процедура по протеста Вълчев така и не внася паричната гаранция. Минава точно месец, докато на закрито заседание от 16 юли 2020 г., Апелативният съд изменя мярката на Вълчев от парична гаранция в задържане под стража.

Но когато екип на Съдебна охрана отива в „Банево“ да го прибере, от овчаря няма и следа.

Динко попада за първи път в ареста в края на юни 2015 г. - три месеца след убийството на 47-годишния Бехчет Исмаил. Макар че труп липсва, първоначално овчарят признава за убийството, но после се отрича от показанията си и хвърля вината върху ратая си Райно Иванов. Той пък твърди, че убиецът е Динко, и така двамата взаимно се топят за смъртта на Бехчет.

Търговецът пристига в кошарата на Динко в землището на село Изворище сутринта на 10 март, за да купи агнета. Мъжете се скарали за цената на едно агне. Динко го продавал за 150 лв., но Бехчет предложил да го вземе за 60 лв., а с остатъка от парите да покрие стар дълг на овчаря за фураж към трети човек. Динко обаче категорично отказал, а Исмаил налетял на бой, но се подхлъзнал и паднал. Тогава овчарят грабнал метален прът и ударил с него търговеца няколко пъти по главата.

След като се уверил, че пребитият мъж не дава признаци на живот, овчарят опитал да премести трупа, обаче не успял. Тогава заедно с Райно вързали краката му с въже за един от автомобилите на Динко и така издърпали трупа до огнище, което се намирало на няколко метра от местопрестъплението - край една от празните кошари във фермата.

За да заличи следите от убийството, Динко полял мъртвия Бехчет с бензин, затрупал го с автомобилни гуми и ги запалил. Кладата с човешкото тяло горяла цяла нощ.

На сутринта отишъл да види какво е станало с тялото. От него се виждали само черепът, гръклянът и част от торса. Убиецът натоварил остатъците, гумите и пепелта от огнището и ги изхвърлил във временно сметище в североизточния край на кв. “Банево”.

Колата на жертвата Динко също изгорил. Оставил само двигателя, което се оказало фатална грешка, тъй като той е намерен по-късно при претърсването на фермата.

Случаят започва да се разплита, когато работници попадат на човешките останки на сметището. Междувременно изчезналият Бехчет е обявен за издирване.