Разследване на Lupa.bg : Двама депутати от НФСБ са руски шпиони ?

Политика
16:52 - 12 Септември 2019
14951
Разследване на Lupa.bg: Двама депутати от НФСБ са руски шпиони?

Народните представители от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Георги Колев и Йордан Апостолов може да се окажат руски шпиони. Lupa.bg разполага със снимки, на които се вижда, че депутатите на Валери Симеонов са в компанията на бившия вече шеф на руското външно разузнаване ген. Сергей Лебедев, смятан за един от приближените хора до президента Владимир Путин. Заедно с тях на спявката е бил разследваният олигарх Николай Банев и съпругата му Евгения.

Отляво надясно - Николай Банев, Йордан Апостолов, Евгения Банева, Георги Колев и началникът на кабинета ген. Сергей Лебедев ген. Бурутин

Фотографиите са правени няколко седмици преди ареста на семейство Баневи в кабинета на генерала. Може да се предположи, че олигарсите, които днес са подсъдими за пране на пари за над 1 млрд. лева, заедно с народните представители от НФСБ са били при ген. Лебедев да търсят средства за техен политически проект.

Дали това е целта на посещението до ден-днешен не е ясно. Не е изключено Баневи и депутатите да са летели до Руската федерация, за да предават информация на генерала, достъпна само на българските служби, предположиха депутати от десния спектър пред Lupa.bg.

Какво обаче са правили Георги Колев и Йордан Апостолов още в кабинета на Лебедев, остава тайна. Дали не са работили за каузата на българските олигарси или пък са предавали друга секретна информация на руските служби, с която разполагат като народни представители, се чудят техните колеги от парламента.

„Като депутати Колев и Апостолов имат достъп до класифицирана информация. Ако искат, могат да злоупотребят, което е подсъдно. Според мен е редно прокуратурата да изясни този изключително сериозен въпрос. Не съм убеден, че НС е изпратило двамата депутати на среща с ген. Лебедев”, коментира пред Lupa.bg Димитър Байрактаров, депутат от миналото 43-то НС, напуснал НФСБ.