Разследване на Lupa.bg: Иво Божков от ДБ тегли огромни заеми за апартаменти

Политика
17:56 - 25 Юни 2020
10977
Разследване на Lupa.bg: Иво Божков от ДБ тегли огромни заеми за апартаменти

Не само говорителката на Борисов Севделина Арнаудова, иронично лепнала си прякора Шехерезада, е теглила огромен заем, за да си купи къща в Бистрица и апартамент в кв.”Горна Баня”. Виден опозиционер като общинския съветник от ДБ и водещ по телевизия Евроком Иво Божков си е взел два имота, не обаче за милион, а за половин милион лева.

От имуществената декларация на Божков става ясно, че той се е сдобил с два апартамента през 2018 и 2019 г., за които е теглил кредити на обща стойност 499 320. Докато обаче е осъществявал сделките за жилищата си, той е търсил средства за делото му, заведено от фирма „Трейс” за уронване на престижа й. И за да успее да събере повече пари, той бе организирал дарителска кампания.

 „Дали господин Божков ще ни осветли колко пари има от дарения? Напълно е възможно да получава огромен хонорар за воденото в “Евроком” предаване, но в декларацията липсват данни за декларирани доходи, както липсват данни в декларацията и за фирмата “ВИВО” ООД, в която е съдружник със 70% дялово участие. Интересно е, че не открих за декларираните фирми да са публикували отчети за извършвана дейност през последните години, но по- вероятно е, че не са реализирали печалби, от които Божков да получи дивидент. Ще бъде много интересно Иво Божков да разясни на своите избиратели как да получат кредити за почти половин милион и как да ги изплащат?”, коментира пред Lupa.bg народният представител от 43-то НС Димитър Байрактаров.