Разследване на Lupa.bg: Наркодилърът Драго Шопа е хванат да шофира под домашен арест

Общество
13:41 - 11 Януари 2021
6947
Разследване на Lupa.bg: Наркодилърът Драго Шопа е хванат да шофира под домашен арест

Драгомир Младенов - Драго Шопа е задържаният мъж, който седна зад волана по време на домашния си арест, съобщи пред Lupa.bg говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

На 8 януари около 23.00 ч. в близост до жилищен комплекс "Съни хил" в ж. к. "Меден рудник", служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил БМВ. Зад волана се оказал 42-годишният познайник на полицията Драгомир Младенов, който към момента с постановление на Бургаски районен съд е с наложена мярка „домашен арест“ от декември миналата година.

На неправоспособния шофьор са съставени три акта по Закона за движение по пътищата: за неправоспособност, липса на задължителна застраховка и отказ за проба за употреба на наркотични вещества. Той е задържан за 24 часа.

В началото на октомври миналата година Шопа бе откаран с патрулка в ареста, тъй като се оказа, че шофира със свалени номера. Той бил с взета книжка заради отнети максимален брой точки.

През 2009 г. Драгомир Младенов беше задържан като тартор на наркогрупа за търговия с хероин. Част от бандата му баха двамата съпрузи Вангел и Катя Аврамови, които са заловени с 210 дози хероин в семейния автомобил. Дни след ареста им полицаите закопчаха Шопа и още двама от наркопирамидата - Марин Георгиев и Николай Вълчев. Тогава разследващите обявиха, че Шопа е разпределял наркотика и е събирал парите.