Разследване на Lupa.bg: Шефът на горялото Психо натиква персонала си във фургони?

Новини
21:15 - 21 Февруари 2020
7204
Разследване на Lupa.bg: Шефът на горялото Психо натиква персонала си във фургони?

Управителят на горелия през декември Център за психично здраве София – област, събира пари за фургони, научи Lupa.bg от свои източници.

Д-р Емил Грашнов, който е племенник на покойния шеф на „Мобилтел” Владимир Грашнов, е потърсил финансова помощ от фармацевтични фирми, за да реализира идеята си. Ако успее да осигури фургоните, в тях ще настани администрацията си.

Лечебното заведение от години тъне в мизерия. Сградата е от времето на соца и е трудно да бъде модернизирана. Именно затова е по-добре да бъде затворена, а пациентите й да бъдат разпределени в другите специализирани болници, смятат колеги на д-р Грашнов.

След пожара в навечерието на Нова година психодиспансерът е в още по-окаяно състояние. Именно затова д-р Грашнов иска да вземе фургони, които да използва като стаи.

На 31 декември пожар избухна в областния психодиспансер. Десетки огнеборци се включиха в битката с пламъците. Пострадали няма, но се наложи спешна евакуация на десетки пациенти.

В гасенето на пожара се включиха 10 пожарни и над  45 огнеборци. Покривът на сградата, в която са белодробната болница и психодиспансерът, вече е срутен.

„Рентгените са съхранени, проблемът е с покривната конструкция, която трябва много спешно да бъде покрита по някакъв начин, дори и временно”, обясни д-р Бойко Пенков.

Предполага се, че огънят е тръгнал от бараки, които се намират в близост до болницата.