Разследване на Lupa.bg: След топ ченгето Кирил Карликов арестите на униформени продължават

Общество
17:29 - 21 Януари 2021
10653
Разследване на Lupa.bg: След топ ченгето Кирил Карликов арестите на униформени продължават

След ареста на началника на дознателите във Второ районно управление в Благоевград ще има още закопчани полицейски шефове в областния град, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници.

Следващите арести отново ще бъдат за умишлено забавяне на преписки и използване на фалшиви документи.

Вчера дознател №1 във Второ районно Кирил Карликов бе задържан в кабинета му заради умишлено забавяне на преписки и пласиране на подправени документи. Според наши източници разследващият полицай е сгафил по преписка от 2018 година, когато е работил в Първо управление на МВР.

През март миналата година бе закопчана неговата колежка от Първо районно управление Розалина Кьосева заради опъване на чадър над лица от криминалния контингент. С едно от тях дори започнала интимна връзка.

Розалина Кьосева изнасяла информация към приятеля си– затворника Владимир Б. Тя го укривала, тъй като бил издирван с европейска заповед за арест от Гърция, за да лежи 6-годишна присъда. Кьосева му давала информация за следователи, съдии, прокурори, надзиратели и техните семейства. Освен това теглила потребителски заем от 25 000 лева, за да задоволи нуждите на Владимир.

Пак заради опъване на чадър над лица от крими контингента бе задържан през март 2017 г. полицейският инспектор от Второ РПУ Петър Китанов.  

В хода на проведеното разследване срещу него станало ясно, че на 16.05.2016 г. Китанов съставил докладна записка по преписка на Областната дирекция на МВР – Благоевград, в която излъгал, че лицето М.К. не се намира на територията на България, а живее и работи в Гърция.

Няколко дни по-рано – на 09.05.2016 г., в Областната дирекция на МВР било постъпило искане от НАП за съдействие за извършване на ревизия на данъчно задължено лице – фирмата „Д.П.И-Е.“ ООД, представлявана от М.К. Със съставянето на въпросния документ с невярно съдържание се целяло прекратяване на преписка и проверка.

На 07.11.2017 г. Китанов спрял разследването срещу Атанас. Г., който трябвало да отговаря пред Темида за противозаконно унищожаване на чужда вещ, побой и закана с убийство.