Разследване на Lupa.bg: Жената на Божков със своя колекция от артефакти

Любопитно
16:10 - 05 Юни 2020
5024
Разследване на Lupa.bg: Жената на Божков със своя колекция от артефакти

Съпругата на Васил Божков Елена Динева притежава своя колекция с картини и антични предмети, научи Lupa.bg от свои източници. Сбирката е еклектична и не е подредена нито по епохи, нито по течения.

Елена Динева няколко пъти е била извеждана от ареста и е водена в дома й на бул. „Васил Левски”, за да дава информация за произхода на ценностите си.  

Според източниците на медията ни жената на Божков не познава добре колекцията на мъжа си и няма да бъде полезна на разследващите за установяване на произхода й. Колко артефакта има хазартният бос може да каже единствено той. Според запознати с колекцията на олигарха прокуратурата преувеличава, че от 3385 предмети Божков е регистрирал едва 212.

Половинката на милиардера Елена Динева бе оставена в ареста за постоянно. Според магистратите, ако е на свобода, тя може да повлияе на свидетели и да укрие доказателства.

Елена Динева е обвинена за участие в ръководене на организирана престъпна група заедно с мъжа си. Според прокуратурата тя е била не само партньор на Божков в бизнеса с лотарийни игри, но е имала роля във взимането на решения.