Разследват смъртта на нашия рейнджър в Босна

Това е трагедия, пратихме 2 самолета с прокурори в Сараево, обяви военният министър

Свят
13:04 - 01 Ноември 2021
2474
Разследват смъртта на нашия рейнджър в Босна

Води се разследване по случая с открития мъртъв български военнослужещ в Босна и Херцеговина. Това заяви в отговор на въпрос служебният министър на отбраната Георги Панайотов, съобщи БТА.

В петък от МО съобщиха, че военнослужещ от състава на българския военен контингент, участващ в операцията на Европейския съюз "Алтеа", е открит мъртъв, с огнестрелна рана, в 9,20 часа българско време, в базата "Бутмир" в Сараево.

Тялото на военнослужещия вече е в България, то беше незабавно транспортирано. Води се разследване. Ние съдействахме на трима представители на прокуратурата да отидат в Босна и Херцеговина, където на място да се запознаят със ситуацията и с фактите, посочи министър Панайотов.

Те отидоха там. Всички се върнаха от екипите, даже два самолета изпратихме дотам. Това е една трагедия, безкрайно много съжалявам за нея, но се води разследване и не мога да кажа нищо повече от това, посочи Георги Панайотов.

В Деня на народните будители министърът награди институции, допринесли за развитието на културата и изкуството, общественици със заслуги за възраждането на българския национален дух и за съхранението и развитието на традициите в Българската армия, и известни дейци в областта на културата. Тържествената церемония се състоя в сградата на Министерството на отбраната.